יום שלישי, 27 במאי 2014

מילויים לפרלינים

  
 אוכמניות

 מילוי אוכמניות
מבחוץ שוקולד מריר 60%
למילוי:
1.מפשירים 130 גרם אוכמניות קפואות, טוחנים במעבד מזון ומסננים.
2. ממיסים בבן מרי (קערה, עדיף מזכוכית, מעל סיר עם מים רותחים) 200 גרם שוקולד לבן.
3. בסיר שמים 1/2 כוס שמנת מתוקה עם 25 גרם חמאה, לחמם עד שהחמאה נמסה.
4.מוסיפים את האוכמניות המסוננות לסיר עם השמנת ומחממים עד שהתערובת רותחת.
5. שופכים את האוכמניות והשמנת על השוקולד ומערבבים עד שהתערובת אחידה. 
6. מכסים בניילון נצמד ושמים במקרר עד שהמלית מתייצבת לחלוטין, 6 שעות (אפשר גם לילה במקרר).
7. מעבירים לשק זילוף וממלאים את התבניות.


    קרם ברולה


מילוי קרם ברולה
ציפוי שוקולד לבן ו-3 כפות קרמל  טחון במעבד מזון לפירורים דקים.
למילוי:
1. ממיסים בבן מרי 200 גרם שוקולד לבן.
2. בסיר מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה עם מקל וניל.
3. מוציאים את המקל מהסיר ומוסיפים את השמנת לשוקולד, מערבבים עד שאחיד

ושומרים במקרר עד שהתערובת מתייצבת (6 שעות לפחות).




        טופי נוגט



מילוי טופי נוגט

מבחוץ: שוקולד חלב.
מילוי:
 טופי: 1/3 כוס סוכר להמיס לקרמל (להזהר לא לשרוף את הקרמל).
2.מוסיפים 1 מיכל שמנת מתוקה, בזהירות התערובת רותחת! ומערבבים עוד 2-3 דקות עד שהקרמל נמס. מורידים מהאש ושופכים לתוך קערה.
3. מוסיפים 3 כפות גדושות ממרח נוגט. טועמים ואם חסר מוסיפים עוד נוגט. המרקם צריך להיות דביק ונמתח ולא נוזלי.
4. מקררים לחלוטין לפחות 6 שעות.

                         
      פטל

מילוי פטל

מבחוץ שוקולד לבן 

מילוי
1.      150 גרם פטל קפוא ומופשר (או טרי), שמים בקערה ומועכים עם מזלג.
2.      ממיסים בבן מרי 200 גרם שוקולד לבן.
3.      בסיר מרתיחים 3/4 כוס שמנת מתוקה, 25 גרם חמאה ופטל.
4.      מוסיפים את השמנת הרותחת, דרך מסננת, לשוקולד ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
5.      מקררים עד שהמלית מתייצבת.


     קוקוס קלוי ווניל

קוקוס קלוי ווניל
מבחוץ שוקולד מריר (60% מוצקי קקאו)

מילוי
1.      במחבת יבשה לשים חצי כוס קוקוס טחון ולערבב עד שהוא מזהיב. מעבירים את הקוקוס לקערה (אחרת הוא ימשיך להיקלות במחבת החמה).
2.      בבן מרי להמיס 200 גרם שוקולד לבן.
3.      בסיר להרתיח חצי כוס שמנת מתוקה, 20 גרם חמאה וחצי כפית משחת וניל.
4.      מוסיפים את השמנת לשוקולד ומערבבים עד שאחיד. מוסיפים את הקוקוס ומערבבים.
5.      מכניסים למקרר עד שהתערובת מתייצבת (לפחות 6 שעות).




3 תגובות:

  1. שלום שני,
    ניסיתי כעת את המתכון שלך לטופי נוגט. ברגע שהסוכר נמס לקרמל, הוספתי מיכל של שמנת מתוקה. באותה השנייה כל הקרמל התגבש לגביש אחד ולא התאחד עם השמנת שרק נצבעה בצבע של קרמל. מדוע זה קרה??

    השבמחק
  2. שלום! זה קורה מכיוון שהשמנת קרה. אם תמשיך לערבב מעל האש תוך 3 דקות בערך הקרמל ימס. אפשרות שניה: לחמם את השמנת לפני שאתה מוסיף אותה לקרמל.
    בהצלחה!

    השבמחק
  3. תיקנתי במתכון את ההוראות. תודה רבה!!

    השבמחק