יום רביעי, 14 בנובמבר 2012

ליקר שוקולד לבן ווניל


ליקר וניל נהדר, מנוקד בנקודות שחורות. בעל מרקם סמיך אם שומרים במקפיא ומרקם יותר נוזלי אם שומרים במקרר. אני מעדיפה את המרקם הסמיך..


ליקר שוקולד לבן ווניל

בסיר לשים: כוס מים, 1/4 כוס סוכר, חצי כוס סירופ תירס, גרגרים ממקל וניל אחד ולהביא לרתיחה. להוריד מהאש, להוסיף 350 גרם שוקולד לבן ולערבב עד שאחיד.
לצנן כחצי שעה או יותר, חשוב שהנוזל לא יהיה חם מידי אחרת נאבד את האלכוהול. כשהתערובת צוננת להוסיף 3/4 כוס וודקה. להעביר לבקבוק זכוכית ריק, בנפח של בקבוק יין דרך משפך. להכניס למקפיא למשך 6 שעות לפחות לפני שמגישים. לשמור במקפיא למרקם סמיך או במקרר למרקם נוזלי.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה