יום רביעי, 24 באוקטובר 2012

טירמיסו


לא לוותר על האלכוהול! אין טירמיסו בלעדיו. אפשר ברנדי או ליקר קפה (רום פחות מתאים).  שוט אחד מספיק לא צריך להיסחף, אחרת לטירמיסו יהיה טעם רק של אלכוהול.

טירמיסו

500 גרם גבינת מסקרפונה
1 מיכל שמנת מתוקה
רבע כוס סוכר
חבילה של בישקוטים
1 כוס מים רותחים+1 כף נס קפה
שוט של ברנדי (אפשר ליקר קפה. לא לוותר על האלכוהול!)
אבקת קקאו

 הכנה:
בקערה לערבב את המים עם הנס קפה והברנדי, לטבול בהם את הבישקוטים פעם אחת מכל צד (הבישקוטי סופג מאוד מהר) ולסדר אותם בתבנית (עדיף זכוכית, עגולה או מלבנית) בשכבה אחידה. להקציף כחצי דקה את המסקרפונה עם הסוכר והוניל, רק עד שהיא רכה להזהר מהקצפת יתר. להקציף את השמנת לקצפת יציבה ולקפל את אותה אל הגבינה. למזוג חצי מהתערובת על הבישקוטים ולסדר עוד שכבת בישקוטים טבולים בקפה. למזוג את יתרת הקרם ולהכניס לקירור לפחות 4 שעות. בעזרת מסננת מפזרים אבקת קקאו.
אפשרות להגשה: תותים, דובדבנים.










אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה