יום שלישי, 21 באוגוסט 2012

פאי השוקולד הכי טעים!







פאי שוקולד
מבוסס על מתכון של קרין גורן

לבצק
100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
180 גרם קמח מנופה (אפשר להחליף 50 גרם קמח  ב50 גרם שקדים טחונים)
כף אבקת סוכר שטוחה
שתי כפות קוקוס טחון (לא חובה אבל מוסיף המון)
כף חלב
חלמון אחד

 לערבב את היבשים ולהוסיף את החמאה, ללוש בידיים או במעבד מזון עד שנוצרים פירורים (החמאה נטמעת בקמח). בקערה טורפים את החלב עם החלמון ומוסיפים לפירורים, מערבבים רק עד שנוצר בצק אחיד. משטחים על ניילון נצמד לצורת פיתה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
אפשר עכשיו להדליק את התנור ל180 . אחרי הקירור מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בגודל תבנית פאי, מניחים בעזרת הנייר אפייה את הבצק על התבנית ומהדקים גם בדפנות. אופים 10-15 דקות, עד שנוגעים בבצק והוא יציב למגע ועדיין לא שחום. להניח לקלתית להצטנן ובינתיים להכין את המילוי.

 למלית
2 ביצים שלמות
2 חלמונים
250 גרם שוקולד מריר (רצוי 60%)
150 גרם חמאה
רבע כפית מלח

 בקערה לשים חמאה, מלח ושוקולד ולהמיס במיקרו (בערך 2 דקות אבל יש להוציא אחרי דקה ולערבב),
לצנן בטמפ' החדר לחלוטין.
בקערה להקציף את הביצים +חלמונים כ- 10 דקות, מתקבלת קציפה גבוהה ובהירה.
להוסיף את השוקולד לביצים ולטרוף במטרפה ידנית רק עד שאחיד (אין צורך בכל הקצף של הביצים לכן אין כאן פעולת קיפול ואין חשש לאבד מהנפח של המלית). למרוח את המלית על הקלתית ולהכניס לתנור 180 10 דקות,  העוגה אמורה להיות רכה וקצת יציבה למגע. היא עוד מתקשה בקירור. חשוב לא לאפות יותר מידי אחרת היא מתייבשת.

 לרוטב וסיום הפאי
בקערה לשים חצי מיכל שמנת מתוקה ו100 גרם שוקולד מריר ולהמיס במיקרו.
למרוח את הרוטב על הפאי ואפשר להגיש.
עוד אפשרויות הגשה: קצפת או גלידת וניל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה