יום שבת, 11 באוגוסט 2012

קרם שניט של קדאיף עם קרם סולת

שערות קדאיף וקרם סולת עם וניל



קרם שניט של קדאיף עם קרם סולת ווניל
 חצי חבילת שערות קדאיף (כ- 200 גרם)
 70 גרם חמאה מומסת

לקרם:
625 מ"ל חלב 3% (שתי כוסות+חצי כוס)
רבע כוס סוכר
1 מקל וניל/חצי כפית משחת וניל/ כפית אבקת וניל
חצי כוס סולת
2 חלמונים
45 גרם חמאה מומסת
לסירופ:
1 כוס מים
חצי כוס סוכר 

הכנה:
לקרם: בסיר שמים חלב, סוכר, וניל ומחממים. כשהסוכר נמס מוסיפים סולת וטורפים.
בקערה קטנה שמים את החלמונים ו- 3 כפות מהחלב החם ומערבבים (השוואת טמפרטורת כדי שהחלמון לא יקרש). מחזירים את החלמונים עם החלב לסיר ומערבבים. מוסיפים את החמאה וממשיכים לבשל תוך בחישה, עד שהקרם מסמיך (כ- 5 דקות),. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
הסירופ: מרתיחים מים וסוכר ומבשלים עוד 5 דקות.
מחממים תנור ל  - 180.
לקדאיף:
שמים את הקדאיף בקרה גדולה ושופכים עליו את החמאה המומסת. בעזרת הידיים מצפים את השערות בחמאה תוך הפרדת השערות אחת מהשניה.

 מצפים תחתית של תבנית מלבנית בקדאיף (חצי כמות) ועליו מורחים את הקרם שהתקרר.
על הקרם מסדרים את שאר הקדאיף ומכניסים לתנור, 180 ל45 דקות.
שופכים על הקרם שניט את סירופ הסוכר (גם בשולי התבנית על מנת שתחתית הקדאיף למטה תקבל מהסירופ) ומניחים לחצי שעה לספיגת הסירופ, לפני שמגישים.
שומרים בקירור והקרם מתייצב וטעים גם כשהוא קר.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה