יום רביעי, 18 ביולי 2012

גרנולה

3 כוסות שיבולת שועל (לא מהירת הכנה!)
כוס אגוזים שונים, למשל: אגוזי מלך, פקאן, לוז, קשיו, לא קלויים.
זרעוני חמניה
רצועות קוקוס
קוקוס טחון
1 כפית קינמון טחון
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סירופ מייפל / דבש / סילאן 
50 גרם חמאה או 50 מ"ל שמן קנולה
חצי כוס ערבוב של פירות יבשים. אפשרויות: חמוציות, צימוקים, משמשים קצוצים, תאנים קצוצות.

הכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בתבנית תנור (שחורה גדולה) את שיבולת השועל ,האגוזים הגרעינים, הקוקוס ומניחים על להבת הכיריים. מחממים תוך ערבוב תכוף, עד שהם מתחילים להזהיב, כ-10 דקות.
מוסיפים לתבנית את החמאה ואת סירופ המייפל , הקינמון והמלח. ממשיכים לבשל ולערבב היטב מעל להבה כ-5 דקות (עד שהחמאה נמסה). מעבירים את התבנית לתנור וממשיכים לקלות 20 דקות, במהלכן מוציאים ומערבבים את הגרנולה פעם פעמיים. מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר. מאחסנים במקרר, עד חודשיים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה