יום שבת, 14 ביולי 2012

עוגת היער השחור

מכינים את העוגה יום לפני ההגשה ושומרים במקרר.
מצרכים:
2 צנצנות דובדבנים מתוקים בסירופ (או חבילת דובדבנים טריים ומגולענים)
5 ביצים
חצי כוס סוכר
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
1/4 כוס אבקת קקאו
כף ליקר או יין מתוק
שקית סוכר וניל
חצי כוס שמן


אופן הכנה:
לחמם תנור ל180
לסנן את הדובדבנים מהסירופ.
להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
להוסיף  לקצף את החלמונים , השמן, הסוכר וניל והליקר ולקפל בעדינות.
לנפות
קקאו, קמח ואבקת אפייה. להוסיף לקצף ולערבב בתנועות קיפול לאט ובעדינות.
לרפד תבנית קפיץ (תחתית +דפנות) בנייר אפייה, למזוג לתוכה את הבלילה ולהכניס לתנור ל20 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע. מניחים לצינון כשעה וחצי לפחות.
מעבירים סכין לאורך הדפנות ומחלצים את העוגה מהתבנית. מסירים את הנייר אפייה ופורסים את העוגה ל-2 או ל3 חלקים (אני חילקתי לשניים).
קרם קצפת למילוי וציפוי העוגה
במיקסר לשים: 2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה+ 2 כפות חלב 3%
2 כפות אבקת סוכר/ סוכר רגיל להקציף עד שיציב.


לסירופ: כוס מים וחצי כוס סוכר להרתיח בערך 5 דקות. להוריד מהאש  ולהוסיף 4 כפות רום לבן/ ברנדי.


את כל חלקי העוגה מרטיבים עם הסירופ , שמים חלק ראשון על כלי הגשה, מצפים בקצפת ומסדרים מעל  דובדבנים. על הדובדבנים מערימים קצפת ומיישרים. שמים חלק שני של העוגה, מצפים בקצפת את כל העוגה גם בדפנות. מקשטים כיד הדמיון: אפשר לגרד שוקולד מריר ולצפות איתו את הדפנות. או כמו שאני עשיתי: להמיס 100 גרם שוקולד מריר ולמרוח אותו על גבי נייר אפייה מסיליקון עד שנוצרת שכבה דקה ולפזר סוכריות צבעוניות. לשים במקרר עד שמתקשה. לשבור את השוקולד לחתיכות גדולות ולשים בדפנות.


העוגה משתבחת אם אופים אותה יום לפני האירוח ושומרים אותה במקרר.
תהנו

2 תגובות:

  1. אוי התמונה פשוט הורסת. אף פעם לא באמת הבנתי מה הקטע של העוגה הזו. זו עוגת קרם, עוגת שוקולד, עוגת פירות? בכל מקרה נראה טעים בטירוף.

    השבמחק
  2. היי אורנית, תודה!
    זאת עוגה שמשלבת את כל הדברים הטובים והיא מרשימה במיוחד!

    השבמחק