יום שבת, 14 ביולי 2012

כנאפה בקלי קלות


סירופ סוכר שמכינים מראש: כוס מים , חצי כוס סוכר . מצמצמים 10  דקות וטועמים לראות שמספיק מתוק לטעם האישי.
בקערה לשים חצי חבילה של שערות קדאיף, להפריד בין השערות שלא ידבקו אחת לשניה.
 בקערה לשים חצי חבילת פרומעז וחצי חבילת "טוב טעם" (130 גרם) ובעזרת הידיים להטמיע את הפרומעז שהיא קשה יותר, בתוך הטוב טעם.
להמיס במחבת 50 גרם חמאה ולהניח מחצית מכמות הקדאיף (רבע חבילה)  ולהפריד בין החוטים תוך כדי ששמים במחבת על מנת שלא יהיה דחוס. לפזר בצורה אחידה את תערובת הגבינות ולשטח מעט בעזרת הידיים.
לפזר מעל את שארית הקדאיף. להמשיך לטגן, ובודקים בעזרת מרית: מרימים את הכנאפה ובודקים אם הוא שחום. אם זה שחום  הופכים את המחבת על צלחת גדולה, כך שהצד השחום יהיה כלפי מעלה, ומחזירים את הכנאפה בעזרת מרית אל המחבת בזהירות.  ממשיכים לבשל ושוב בודקים אם שחום.
זה אמור לקחת 5-7 דקות כל צד.  מחממים את הסירופ, שופכים על הכנאפה ומפזרים פיסטוקים קצוצים. חשוב להגיש איך שזה מוכן, כשזה חם! והגבינה נמסה. הכנאפה במיטבה כשהיא טריה ואם אין ברירה ונשאר אז יש לשמור במקרר ולחמם במיקרו.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה